vin. iun. 14th, 2024

Aproape 20.000 de persoane au manifestat, miercuri, 14 iulie, în 20 de orașe din Franța împotriva măsurilor anunțate de președintele Emmanuel Macron privind prelungirii permisului sanitar și vaccinarea.

Mii de persoane au manifestat de ziua Franței la Paris, Toulouse, Marsilia, dar și la Lyon unde au avut loc tensiuni în centrul orașului.

La Paris, mîn timp ce avea loc tradiționala defilare militară pe Champs-Elysees, sub privirea lui Emmanuel Macron, cetățenii au cerut în cor demisia președintelui. Mii de persoane au plecat în mars de la Piața Republicii și Piața Clichy. Yann Fontaine, un funcționar notarial în vârstă de 29 de ani, a venit de la Berry pentru a demonstra la Paris. Respingând eticheta de „conspiraționist”, acesta explică că „permisul sanitar este segregare”.

Macron se joacă pe temerile populației, este revoltător. În anturajul meu, știu oameni care se vor vaccina doar pentru a-și putea duce copiii la film, nu pentru a-i proteja pe alții de forme grave de Covid”, regretă el. „Împotriva dictaturii”, „împotriva paşaportului sanitar”, „Corpul meu îmi aparține” au scandat manifestanţii. „Vaccinul care ni se oferă este încă în faza experimentală(…) Nu accept ca în Franța, țara libertăților, să fiu forțată să fac ceva ce nu vreau, că trebuie să-mi sacrific opinia și corpul meu: este corpul meu, îmi aparține”, a declarat Marie (30 de ani). Astfel de proteste au avut loc și în Grecia. Mii de persoane au protestat miercuri seară, 14 iulie, în centrul Atenei, împotriva măsurilor guvernamentale anunțate luni pentru limitarea răspândirii variantei Delta a coronavirusului. „Spunem nu!”, „Demisia!”, au scandat manifestanții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *