joi. aug. 11th, 2022

Se pare că dictatura medicală și nu numai, a depășit de mult granitele democrației.

Cel mai probabil din cauza lipsei de reacție vehemente din partea cetățenilor în ceea ce privește încălcări flagrante ale Constituției, legea a devenit opțională și poate fii interpretată și aplicată în funcție de interesele celor aflați la Putere.

Joi, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să nu mai prelungească licența unui post TV aflat de doar un an pe piață. O decizie fără precedent.

Postului de televiziune News România, pentru că despre el este vorba, i s-a reproșat atitudinea față de pandemie, vaccinare și război. De-a lungul anului, postul News România a primit numeroase amenzi deoarece a adus in fața publicului, prin intermediul unor specialiști printre care și decanul de vârstă în virusologie, fost reprezentat al României la OMS, medicul Traian Ionescu, efectele adverse ale vaccinului Covid-19.

CNA a refuzat constant să vadă dovezile prezentate de postul News România sau să asculte argumentele reprezentanților care au fost aproape de fiecare dată tratați cu superioritate și dispreț de catre membrii CNA.

O dată cu declanșarea războiului din Ucraina, vrând să asigure un echilibru, așa cum ar trebui să facă orice televiziune liberă, în platoul televiziunii News România a fost invitat ambasadorul Rusiei în România Valeri Kuzmin. Acest gest a fost taxat de către CNA cu o amendă de 50.000 lei aplicată televiziunii deși, pe toată durata interviului cu ambasadorul Rusiei, postul a publicat pe ecran textul”informațiile reprezintă poziția oficială a Rusiei însă nu înseamnă că ele sunt titlu de adevăr”.

Ne amintim cum în această perioadă de un an, televiziuni precum Antena 3, Digi 24 ș.a. au prezentat numeroase materiale ce au reprezentat un fake-news grosolan, cu toate acestea posturile nu au fost nici măcar somate de către CNA. Ne amintim cum în timpul pandemiei, unul dintre reporterii televiziunilor care au primit sponsorizare din partea Guvernului pentru a susține campania de vaccinare, transmiteau live din secțiile de ATI și vorbeau despre faptul că sunt pline de nevaccinati. În timp ce luau interviu pacienților, aflam cu amuzament cum nu exista nici un pacient nevaccinat fie-care pacient spunând că are cel puțin o doză de vaccin făcută (sigur și eficient).

O dată cu declanșarea Războiului din Ucraina, telespectatorii s-au putut delecta cu jocuri video prezentate ca imagini de război, cu interviuri vechi de 14 ani prezentate ca marturii are inor recruți ai armatei Ruse ș.a.

Credeți că toate aceste abateri grave au fost sancționate?! Ei bine NU! În schimb, CNA a spus in cadrul ședinței de joi că „ar fii o jignire pentru celelalte televiziuni dacă postului TV News România i-ar mai fi permis să funcționeze”.

Am cercetat și s-a confirmat faptul că postul de televiziune News România este un post independent care nu este susținut de nici un partid politic. Postul funcționează de doar un an, el fiind în trecut cunoscut sub o altă denumire și un alt patron. Postul Estrada TV(actualmente News România) a fost vândut în anul 2020 moment in care s-a schimbat atât conducerea cât și politica editorială. Sub noua conducere, postului i s-a permis să funcționeze un an, in loc de 9 cum au dreptul celelalte posturi pentru a exista un timp suficient ca CNA să își poată forma o părere obiectivă și neinfluențată de tensiuni de moment cu privire la posturile tv și politica acestora.

News România este unul dintre cele mai iubite posturi TV nou apărute pe piața. Cu toate acestea, membrii CNA, fiecare având o anumită culoare politică in spate și chiar și drapelele altor țări, au hotărât că acest post este incomod și este cazul să dispară sfidând inteligența publicului telespectator.

Încă de la începutul ședinței de joi se putea observa faptul că ordinul deja venise pe unitate iar ședința în sine a fost doar o scenă ieftină de teatru un joc pueril de-a polițistul bun, polițistul rau interpretat prost de membrii CNA pentru ca apoi să voteze in Unanimitate respingerea prelungirii licenței postului TV.

Pentru cine vizualizează CV urile membrilor CNA dar și trecutul acestora, nu este greu să înțeleagă de ce iau astfel de decizii sfidând legi, constituție drepturi însă toate acestea le vom detalia intr-un viitor articol. Până atunci însă amintim că marți, 26 iulie,la ora 8:00 telespectatorii News România au pregătit un protest pentru susținerea televiziunii în fața sediului CNA.

Protestul se desfășoară sub lozinca” CNA= CENZURĂ=DICTATURĂ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *