vin. iun. 14th, 2024
Sursa foto: Captura FB

Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, a sărit în apărarea Cristinei Cileacu, vedeta Digi24 ironizată pe internet după o filmare în Israel în care pretindea că se află pe stradă în plin atac, deși în imagini se vedea clar cum oamenii mergeau liniștiți pe stradă pe lângă ea, demontând întregul șcenariu demn de filmele de acțiune prezentat de reporterul DIGI24(video mai jos)

În mesajul de pe pagina oficială a instituției, Ambasada SUA la București a lăudat-o pe Cileacu, într-o română aproximativă, pentru „respectarea protocoalelor de siguranță” din Israel. Conform Ambasadei SUA, jurnaliștii precum Cileacu „susțin jurnalismul de calitate în fața dezinformării”.

„Jurnaliștii români au dat dovadă de un curaj și o determinare remarcabile în timpul relatărilor în direct din Israel. O recunoaștere specială pentru Cristina Cileacu și Valentin Stan pentru respectarea protocoalelor de siguranță. Protejarea jurnaliștilor este o responsabilitate colectivă, deoarece aceștia susțin jurnalismul de calitate în fața dezinformării”, a scris Ambasada SUA pe pagina sa.

Cristina Cileacu are legături mult mai profunde cu statul american.

Recent, ea a absolvit International Visitor Leadership Program (IVLP), un program finanțat de Departamentul de Stat al SUA, destinat „actualilor și viitorilor lideri” din alte țări.

Cei care participă la acest program sunt selectați de ambasadele SUA din țările respective și sunt „cultivați” pentru a întreține relații îndelungate cu omologii lor americani, informează siteul oficial al Departamentului de Stat.

Programul include vizite în SUA și proiecte „pe teme variate, cereri ale ambasadei și alți factori”, după cum se precizează pe site.

Sigur, se naște întrebarea: cum poate fi compatibilă meseria de jurnalist, care presupune echidistanță în relatări, cu înscrierea într-un program de lobby pentru un alt stat?

Înaintea ambasadoarei SUA, premierul Marcel Ciolacu a lăudat-o pe Cileacu. În același timp, el s-a delimitat de opiniile consilierului său, Victor Ponta, care o criticase dur pe vedeta Digi24.

„Opiniile personale exprimate de domnul Ponta nu au nicio legătură cu activitatea Guvernului. Îmi pare rău pentru situația prin care trece doamna Cristina Cileacu, al cărei profesionalism nu a fost niciodată pus la îndoială”, a spus luni premierul pentru Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *